Faglig formidling

Kursus i faglig formidling og videnskabskommunikation

Hvornår ved vi noget med sikkerhed? Og hvornår er videnskaben en defus masse, som er under konstant forandring? Hvordan kan du som forsker eller faglig ekspert kommunikere inden for dit fagområde med respekt for, at alt er relativt? Hvordan når du din målgruppe og fastholder deres interesse?

Som faglig ekspert, specialist eller forsker, kommunikerer vi ofte ud fra vores komfortzone, vores felt, hvor kun de få forstår.

Videnskab kan være svær at kommunikere. Men dit faglige fokusområde eller specialistfelt kan ændre verden, din ekspertise kan måske lige frem redde liv eller dine resultater kan være starte en ny vækstbølge. Så videnskab, forskning eller specialistviden er meget interessant for omverdenen.

Ved at lukke os ind i din verden og formidle levende med dit engagement og i målgruppens øjenhøjde, kan du gøre end større forskel end du måske lige regner med.

Fortalt med de rigtige ord, eksemplificeret med nærværende og relevante eksempler, illustreret med fornemmelse for målgruppe og medie kan din faglige formidling flytte midler, magt, meninger og mennesker.

Vores kursus i faglig formidling giver dig værdifulde redskaber til at finde og formidle din historie til den rigtige målgruppe. Vi giver dig teori og masser af praktiske øvelser i god faglig kommunikation – krydret med gode eksempler. På kurset får du konkrete værktøjer til at vinkle en historie og formulere et budskab i øjenhøjde – både skriftligt og mundtligt.

Du arbejder med dit eget fagområde eller projekt, og vi træner din formidling på web og sociale medier, i tekster og i præsentationer – så du bliver hørt og læst.

Kurset afslutter vi med at hjælpe dig igang med at lægge den helt rigtige kommunikationsstrategi, så du får størst mulig udbytte at din indsats.

På kurset i faglig formidling, lærer du blandt andet om:

  • Vinkling af dit budskab, så du rammer din målgruppe
  • Videnskab som storytelling
  • Sproget som dåseåbner – når ord åbner dører
  • Fang og fasthold læseren eller lytteren
  • Sådan arbejder medierne – få dit budskab ud til en bredere målgruppe
  • Med meget mere….

Målgruppe

Kurset henvender sig til eksperter, specialister, fagfolk og eller videnskabelige medarbejdere inden for alle fagområder. Erfaring med videnskabelig formidling eller forskningskommunikation er ikke nødvendig.

 

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.